Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Des v Česku: Mladík prežratý pohlavnými chorobami znásilnil muža vo vlaku!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: yourhealthfirst.com)

PRAHA - Kriminalisti v hlavnom meste Česka sa museli zhostiť nemilej úlohy. Pátrajú po osobách, ktoré sa v minulých týždňoch stretli s 27-ročným Milanom Žigom, nakazeným radom pohlavných chorôb. Mladíka zadržali, pretože mal na konci tohtoročného februára na toaletách vo vlaku znásilniť cudzieho muža.

"Bol za toto konanie obvinený a umiestnený do väzobnej väznice. Pri jednom z výsluchov sa priznal k tomu, že mal v minimálne piatich prípadoch nechránený pohlavný styk. Toho sa dopustil, aj napriek tomu, že vedel, že je nakazený veľmi závažným prenosným ochorením, ktoré môže spôsobiť iným osobám i smrť," uviedla policajná hovorkyňa Eva Kropáčová.

Preukázateľne má žltačku typu C, syfilis a kvapavku, či trpí aj ďalšími chorobami ukážu krvné rozbory vo väznici. "Navyše je užívateľom drog, k prenosu choroby mohlo dôjsť aj iným spôsobom, napríklad ihlou. Z tohto dôvodu je muž podozrivý z trestného činu šírenia nákazlivej ľudskej choroby, za čo mu hrozí trest odňatia slobody až na tri roky," dodala hovorkyňa.

Žiga nie je žiadne neviniatko, už bol osemkrát súdne trestaný. "Ako mladistvý sa dopustil znásilnenia a v ďalších rokoch opakovane krádeží a lúpeže," objasnila hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu