Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Nenechajte sa vo vlaku okradnúť: Na tieto veci si dávajte pozor!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Ján Zemiar,)

BRATISLAVA - Polícia opakovane upozorňuje na krádeže vo vlaku. Na to, ako sa chrániť pred zlodejmi vo vlaku ponúka niekoľko rád.

 "Peňaženku, osobné doklady, mobilný telefón, ale aj cenné veci majte podľa možnosti pri sebe. Nikdy ich nenechávajte bez dozoru. Využívajte všetky možnosti ochrany svojich vecí - uzávery, zipsy, viacnásobné istenie a podobne," uviedol prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik. Ako ďalej informoval Džobanik, batožinu by cestujúci nemali nechávať bez dozoru ani na krátky čas.

Zlodeji majú rôzne metódy, ako odpútať pozornosť. Často sa správajú hlučne, hádajú sa. Rizikový je aj hlúčik ľudí v úzkych chodbách a kupé vlaku. "Pozor tiež na tých, ktorí sa od vás pokúšajú získavať informácie, hoci aj o cestovaní. Možno sa tiež len snažia odpútať vašu pozornosť. Pozor na komunikáciu z okna vlaku na staniciach. Priestor za sebou nemáte pod kontrolou," zdôraznil prešovský policajný hovorca. Nebezpečné môže byť aj cestovanie v noci, vtedy ak sa to dá, je lepšie necestovať sám. Oplatí sa tiež vyhnúť sa alkoholu, otupuje pozornosť a láka zlodejov, ktorých môže byť naraz aj viac.

To, že pozornosti vo vlaku nie je nikdy dosť, zistil začiatkom januára aj muž (60) z obce Čukalovce v okrese Snina, ktorý cestoval v rýchliku Šírava smerujúcom z Prahy do Humenného. Ako ďalej informoval Džobanik, rýchlikom cestoval 10. januára. Zatiaľ neznámy zlodej využil to, že muž spí a v čase od 02:58 do 10:26 mu v úseku Žilina - Humenné ukradol bez zjavného použitia násilia z kupé vozňa II. triedy malú cestovnú tašku. V taške, ktorú mal muž položenú pri sebe na odkladacej poličke, bola peňaženka, hygienické potreby, oblečenie, šeky a iné osobné písomnosti. Krádežou vznikla mužovi škoda najmenej 350 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu