Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Lupiči si robili zálusk na výplaty, policajti ich postrieľali

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Prestrelka medzi špeciálnym policajným komandom a ozbrojenými lupičmi v sklade na moskovskom predmestí Chimki si dnes skoro ráno vyžiadala životy piatich zločincov, ďalší traja boli zatknutí.

Jeden strážca zákona bol ľahko ranený. Oznámila to dnes ruská polícia. Zatknutým hrozí doživotie, policajti sa môžu tešiť na vyznamenanie.

Ešte predtým chytili v predmesti Chimki jedného z pohlavárov miestneho podsvetia, známeho pod prezývkou Tambovská Saša, a ani toto zatknutie sa neobišlo bez streľby a automobilovej naháňačky. Zatiaľ nie je jasné, nakoľko obe operácie spolu súviseli, každopádne však policajti o chystanom vylúpení skladu vopred vedeli a mohli na lupičov nachystať pascu.

Všetko sa odohralo okolo štvrtej hodiny rannej (01:00 SEČ), keď sa zamaskovaní lupiči vlámali do skladu, kde sa chystali ukradnúť 15 miliónov rubľov (asi 380 tisíc eur) určených na výplaty. Nechali sa však oklamať figurínami v uniformách a spustili po domnelých strážnikov paľbu. Policajti potom vyzvali bandu, aby sa vzdala, ale tá v streľbe pokračovala a začala po policajtoch hádzať granáty. Komando potom na mieste zastrelilo päť lupičov, ďalší sa vzdal a zvyšných dvoch sa podarilo chytiť pri úteku. Na mieste teraz pracujú kriminalisti.

Podľa médií vraj zastrelení lupiči pochádzali z južných končín Ruska. Polícia zatiaľ potvrdila, že zatkla dvoch Dagestáncov a občana Turkménska.

"Samozrejme policajti, ktorí sa podieľali na tejto skvelej operácii, budú odmenení. Oceníme každého a navrhneme ich vyznamenanie," sľúbil náčelník policajnej správy v moskovskej oblasti Nikolaj Golovkin.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu