Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Vo Viedni zatkli Slováka: Bol členom lupičskeho gangu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ - Viedenskej kriminálnej polícii sa zrejme podarilo objasniť sériu prepadov stávkových kancelárií v rakúskej metropole. Štyroch podozrivých vo veku 22, 24, 34 a 69 rokov, ktorí pochádzajú zo Slovenska, Iraku, Maroka a Turecka, zadržali v noci na pondelok. Na tlačovej konferencii vo Viedni o tom dnes informovala rakúska ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová.

Štvorica, ktorá pri prepadoch v uplynulých dvoch mesiacoch používala nielen verbálne, ale aj fyzické násilie - pri prvej akcii utrpel istý čašník bodnú ranu v stehennej oblasti, bola opakovane ozbrojená plynovou pištoľou. Z nej vystrelil jeden z podozrivých aj krátko pred zadržaním.
      
Rozhodujúcou mierou prispela k odhaleniu kvarteta osudná chyba jedného z lupičov, ktorý počas uplynulého víkendu vystrelil z plynovej pištole z okna svojho dočasného bydliska - domu pre azylantov. Zadržali ho, vypočuli a prepustili na kauciu na slobodu, jeho pohyb však naďalej monitorovali. Tak získala polícia indície, že sa s komplicmi opäť chystá na prepad, ktorému zabránil zásah príslušníkov útvaru špeciálneho určenia.
      
Väčšinu ukoristených finančných prostriedkov, v priemere po 10 tisíc eur pri ôsmich vydarených akciách, páchatelia zrejme minuli, polícia u nich našla totiž iba malú hotovosť.
      
O identite podozrivého zo Slovenska sa ani správa rakúskej tlačovej agentúry APA, ani materiál verejnoprávnej televízie ORF podrobnejšie nezmieňuje.
      
Najstarší zo štvorice podozrivých je taxikár, ktorého služby páchatelia využívali.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu