Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Polícia pri nepokojoch v Aténach zadržala vyše 130 ľudí

Škody po výtržnostiach v Grécku Zobraziť galériu (10)
Škody po výtržnostiach v Grécku

ATÉNY - Vyše 130 ľudí zatkla grécka polícia v Aténach počas pouličných nepokojov, ktoré v noci nadnes sprevádzali schválenie nových úsporných opatrení v zákonodarnom zbore. Polícia dnes uviedla, že v hlavnom meste došlo k vyrabovaniu 150 obchodov, 48 budov výtržníci podpálili. Zhruba 100 osôb, vrátane 68 policajtov, utrpelo zranenia.

Na protest proti drastickým rozpočtovým škrtom, ktoré povedú k prepúšťaniu štátnych zamestnancov a k zníženiu miezd a dôchodkov, prišli pred parlament desaťtisíce Grékov. Počas hlasovania prebiehali násilné strety medzi anarchistami a poriadkovými silami. Radikáli na policajtov hádzali fľaše, kamene a zápalné fľaše. Policajti reagovali nasadením slzotvorného plynu a delobuchov.

K násiliu počas protestov došlo aj v ďalších mestách vrátane Solúna a ostrovov Korfu a Kréty, spresnila agentúra Reuters. Prijatím mimoriadne nepopulárnych úsporných opatrení podmieňovala EÚ a Medzinárodný menový fond (MMF) balík finančnej pomoci v celkovej sume 130 miliárd eur, ktorý má odvrátiť bankrot Grécka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu