Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Šokujúca pravda o pomeroch v EÚ: Bordel a pavučina byrokracie!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

PRAHA - Hlasov zameraných proti Európskej únii sa v poslednom období ozýva čoraz viac. Obyvatelia niektorých krajín vyzývajú dokonca k vystúpeniu zo spoločenstva, v ktorom zrejme nie všetko funguje tak, ako by malo.

Svoj názor na EÚ dal otvorene najavo aj český magazín Reflex. Odpor voči bruselským byrokratom demonštroval hneď na prvej strane, a to v podobe vztýčeného prostredníka a veľavravného titulku "Konec lží".

Podľa časopisu v Európskej únii vládne zmätok zapríčinený tým, že každý európsky štát si hrabe na vlastnom piesočku. Všetok ten chaos len podporuje nerozmotateľná pavučina byrokracie, ktorá bez priehľadného systému rozdeľuje jednotlivým štátom dotácie. Táto "smrteľná" kombinácia ťahá celú úniu ku dnu.

Netreba zabudnúť ani na šéfa leteckej spoločnosti Ryanair Michaela O'Learyho, ktorý pred niekoľkými týždňami vyhlásil úradníkom v Bruseli súkromnú vojnu. Počas konferencie o inováciach spustil takú verejnú kritiku, že prítomní len neveriacky púlili očami. "Keď sa pozriete na ten bordel, v ktorom je Európa a pozriete sa na ten bordel, v ktorom je európska ekonomika, tak z toho existuje len jedna cesta von. A nevyrieši to nikto z európskych politikov a určite to nebude na konferencii v Bruseli, kde posledná inovatívna myšlienka prišla v roku 1920,"  zaznelo z jeho úst.

Je preto na mieste zamyslenie, aká je vlastne pravda o Európskej únii. Na základe mnohých nedostatko, ktoré o nej v poslednom čase vyplávali na povrch, zrejme nebude až takou všemocnou spásou nášho kontinentu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu