Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zarastenému Švédovi na úrade neverili, že je muž!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŠTOKHOLM - Švéd Daniel Pohjantähti sa v juhonórskom Bergene stretol s poriadnym úradným kiksom! Hoci jeho tvár zdobí brada a je otcom dvoch detí, úrady mu neverili, že je muž.

Pekár Pohjantähti z južného Švédska odišiel do Nórska za prácou a aby v susednej krajine miesto legálne získal, potreboval k tomu nórske osobné evidenčné číslo. Zašiel preto v Bergene na úrad práce, kde predložil švédsky občiansky preukaz a doklady z daňovej správy.

Prvá otázka úradníčky, ktorá sa pýtala na jeho pohlavie, ho ale značne zneistila. "Vyzeral som ako medveď," povedal s odkazom na svoju bradu. Dodal, že sa snažil všemožne dokázať, že je muž.
 
Nepomohli mu ale ani občianka, vodičský preukaz alebo iné doklady. Úradníčka mu totiž oznámila, že jediný dokument, ktorý úrad na určenie pohlavia uzná, je pas. Pohjantähti preto musel odísť späť do Švédska, pretože ho so sebou nemal. Nórsko síce nie je členom Európskej únie, je ale súčasťou takzvaného schengenského priestoru. Obyvatelia členských krajín tak môžu do iných členských štátov cestovať len s občianskymi preukazmi.
 
Keď sa Pohjantähti vrátil s pasom, zistil, že jeho utrpenie neskončilo. Za prepážkou mu po overení pohlavia totiž povedali, že najskôr musí zájsť na daňový úrad.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu