Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nezvyčajný zásah osudu: Na Concordii cestovala vnučka ženy z Titanicu!

Stroskotanie Concordie si zatiaľ vyžiadalo 11 ľudských životov.
Stroskotanie Concordie si zatiaľ vyžiadalo 11 ľudských životov. (Zdroj: SITA)

RÍM - Neuveriteľná zhoda okolností! V jednej z reštaurácií na havarovanej výletnej lodi Costa Concordia hrala vo chvíli nárazu na útes ústredná pieseň z filmu Titanic My Heart Will Go On od Céline Dion. A to nie je všetko. Najavo vyšlo, že na Concordii cestovala Valentina Capuanová, vnučka ženy, ktorú v roku 1912 zachránili z potápajúceho sa Titanicu.

Švajčiar Yannic Sgaga uviedol, že pieseň počul so svojím bratom Kevinom na palube Costa Concordie. "Obrázky z Titanicu sú realistickejšie, než si kto vie predstaviť," opísal v súvislosti s následnou evakuáciou.

Dodal ale, že neschopnosť posádky talianskej lode sa nedá porovnať s dobre prebiehajúcou záchrannou akciou Titanicu. Aspoň s tou sfilmovanou."Okrem kuchynského personálu nám nepomáhal žiadny člen posádky. Okrem jedného mladíka som pri záchranných člnoch nevidel žiadneho námorníka," dodal Sgaga.

V utorok médiá informovali, že medzi cestujúcimi na stroskotanej lodi bola aj Valentina Capuanová, ktorej babička cestovala na legendárnom Titanicu. Práve táto informácia viedla Sgagu k tomu, že si na pieseň spomenul.

Capuanová povedala, že celú dobu dúfala, že ju zachránia rovnako ako jej babičku. "Bolo to, ako by sa história opakovala. Strašné. Bola som v šoku," citovala ju agentúra AFP. Na výletnej lodi cestovala so svojím snúbencom, bratom a jeho priateľkou.

Kým na Coste Concordia sa zachránila drvivá väčšina ľudí, na Titanicu viac ako polovica cestujúcich a členov posádky zomrela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu