Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Zverejnili zoznam 22 nezvestných z Concordie, ozvala sa Nemka

Vrak výletnej lode Costa Concordia
Vrak výletnej lode Costa Concordia (Zdroj: SITA)

RÍM - Talianske úrady informovali, že sa im ozvala Nemka, ktorú mali v zozname nezvestných po stroskotaní luxusnej výletnej lode pri toskánskom pobreží. Gertrud Goergensová informovala prefektúru v Grossete, že je živá doma v Nemecku. Nezvestných tak zostáva 21 cestujúcich a členov posádky.

 Záchranári zatiaľ našli telá 11 obetí. Prvou oficiálne identifikovanou obeťou je 38-ročný maďarský huslista Sándor Fehér, ktorý na lodi pracoval. V talianskom mestečku Grosseto ho identifikovala jeho matka. Pianista József Balog, ktorý s ním na lodi pracoval, povedal novinám Blikk, že Fehér mal oblečenú záchrannú vestu, keď sa rozhodol vrátiť do kajuty po svoje husle. Ešte predtým pomohol obliecť záchranné vesty niekoľkým plačúcim deťom.

Taliansky premiér Mario Monti sa dnes prvýkrát vyjadril k stroskotaniu lode. Počas návštevy Londýna povedal, že "takejto katastrofe mohlo a malo byť zabránené". "Môžem všetkých ubezpečiť, že talianske orgány robia všetko pre to, aby zastavili a obmedzili akýkoľvek negatívny dopad (prípadného úniku paliva z lode) na životné prostredie."

Poďakoval tiež obyvateľom malého ostrova Giglio, na ktorom sa cez zimu zdržiava iba okolo 900 stálych obyvateľov, za to, že ponúkli svoju pomoc v piatok v noci 4200 ľuďom zo stroskotanej lode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu