Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pátracie práce v havarovanej Concordii obnovili

Havarovaná Concordia
Havarovaná Concordia

GIGLIO - Talianski záchranári obnovili vo štvrtok pátranie po obetiach v havarovanej výletnej lodi Costa Concordia. Práce museli v stredu prerušiť potom, čo sa napoly potopený vrak mierne pohol, zatiaľ čo v ňom pracovali záchranári.

Hovorca pobrežnej stráže Filippo Marini vyhlásil, že loď je už stabilizovaná a ďalšie posuny nehrozia. Potápači sa teraz chystajú prezrieť časti lode, ktoré sú pod vodou, čo je náročnejšia časť záchrannej operácie. Potápači podľa Mariniho použijú slabé výbušniny, aby v lodi vytvorili viac otvorov. Šesť dní potom, čo loď s 3200 pasažiermi na palube narazila na plytčinu pri toskánskom ostrove Giglio, je však nádej na nájdenie živých ľudí minimálna. Havária si doteraz vyžiadala najmenej 11 obetí na životoch, ďalších asi 20 ľudí je nezvestných.

Potápajúca sa loď by tiež mohla spôsobiť environmentálnu katastrofu, keďže v jej nádržiach sa nachádza 2300 ton paliva. Experti sa ho chystajú v najbližších dňoch z plavidla odčerpať.

Kapitána Francesca Schettina prepustili z väzby a umiestnili ho do domáceho väzenia, v ktorom zostane zrejme až do začiatku súdneho procesu, v ktorom bude čeliť obvineniam z niekoľkonásobného neúmyselného zabitia a opustenia lode pred ukončením evakuácie. Hrozí mu 15 rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu