Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Na myse Cape Cod už uviazlo 60 delfínov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BOSTON - Približne 60 delfínov už od minulého týždňa uviazlo na pobreží južne od Bostonu v americkom štáte Massachusetts, informovala dnes tlačová agentúra Reuters.

Podľa odborníkov z Medzinárodného fondu na ochranu zvierat (IFAW) ide o jeden z najväčších prípadov uviaznutia delfínov na tomto pobreží za celé roky.

Morské cicavce zostali ležať na plážach malebného mysu Cape Cod, v pásme dlhom približne 40 kilometrov. Ľudia doteraz zachránili a pustili späť na otvorené more 19 delfínov.

Niektoré z 27 zachraňovaných uviaznutých delfínov nemali šancu prežiť, povedala Katie Moorová, ktorá má v IFAW na starosti záchranu a výskum morských cicavcov. Podľa jej odhadu už zahynulo 32 ďalších delfínov.

Moorová poznamenala, že z hľadiska nájazdov delfínov na pobrežie sa tento rok nepodobá minulým rokom, keď našli na niektorej pláži mysu Cape Cod jedného morského cicavca alebo skupinu. Teraz tieto prípady nasledujú jeden za druhým, čo jednoznačne nie je v poriadku.

Delfíny začali s nájazdmi na pobrežie vo štvrtok, keď sa jeden ocitol pri mestečku Wellfleet. Najrušnejším dňom pre záchranárov bola sobota.

Na území, veľkosťou zahŕňajúcom pásmo s piatimi pobrežnými mestečkami na myse Cape Cod, bolo v sobotu nájdených najmenej 37 delfínov, uviedla hovorkyňa IFAW Kerry Branonová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu