Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Mladá mamička volala na tiesňovú linku, tí jej "povolili" zastreliť vlamača

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WASHINGTON - Mladá Američanka z Oklahomy - matka trojmesačného syna - v sebaobrane zastrelila vlamača. Najskôr však zavolala na tiesňovú linku, kde jej nepriamo dali "zelenú" na streľbu. Informovala dnes o tom tlačová agentúra DPA.

Dvaja muži sa pokúsili vniknúť do obytného karavanu v Blancharde, kde sa zabarikádovala 18-ročná matka s dieťaťom. Žena zavolala na číslo 911 a povedala, že má v ruke dve zbrane. Spýtala sa, či to bude v poriadku, ak vlamača zastrelí hneď, ako prejde dverami. Informátorka z núdzovej linky Diane Grahamová jej odpovedala, že musí urobiť "všetko preto", aby sa ochránila. Nato žena vypálila z brokovnice a jedného vlamača zabila.

Grahamová vysvetlila, že ju naučili, aby nikomu priamo neradila zastreliť človeka. Ako matka však chcela, aby telefonujúca žena chránila svoje malé dieťa. "Človek sa musí rozhodnúť - on alebo ja. Môj syn bol pre mňa dôležitejší ako on," povedala o lupičovi mladá matka, ktorej manžel na Vianoce zomrel na rakovinu. Nakoľko žena konala v sebaobrane, prokuratúra sa chce zriecť obžaloby. "Každý človek má právo chrániť seba, svoju rodinu a svoj majetok," povedal prokurátor James Walters s tým, že informátorka z núdzovej linky konala správne. Druhého páchateľa už polícia chytila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu