Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Obžalovaný v súdnej sieni zastrelil prokurátora, mieril na sudcu!

Policajné autá pred súdom v Dachau
Policajné autá pred súdom v Dachau (Zdroj: SITA)

DACHAU/MNÍCHOV - Priamo v súdnej sieni mestského súdu v bavorskom Dachau zastrelil dnes popoludní obžalovaný muž prokurátora. Zasiahol ho troma ranami. Strelca, ktorý najprv mieril na sudcu, premohla justičná stráž. O prípade informovala agentúra DPA s odvolaním sa na bavorské ministerstvo spravodlivosti v Mníchove.

Podľa prvých zistení policajného prezídia v Ingolstadte vytiahol päťdesiatštyriročný obžalovaný okolo 16:00 pri súdnom pojednávaní naraz zbraň a začal okolo seba divoko páliť. Najskôr vraj mieril na sudcu, potom troma výstrelmi zasiahol 31-ročného prokurátora.

Bavorský rozhlas BR informoval, že so zástupcami žaloby sa snažil zachrániť život pohotovostný lekár. Prokurátora s ťažkými strelnými zraneniami previezli do nemocnice, kde zomrel.

Predmetom súdneho pojednávania s páchateľom boli podľa prvých informácií ministerstva spravodlivosti alimentačné nároky. Polícia však uviedla, že išlo o spreneveru peňazí na mzdy.

Zatiaľ je podľa DPA úplne nejasné, ako sa obžalovanému podarilo nepozorovane preniesť do súdnej siene zbraň. Očividne sa v budove nerobili osobné prehliadky, hoci po niekoľkých útokoch na sudcov a prokurátorov v minulých rokoch bezpečnostné opatrenia sprísnili. O okolnostiach a priebehu tejto streľby v súdnej sieni budú príslušné úrady údajne informovať ešte dnes večer na tlačovej konferencii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu