Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Expremiéra Sanadera prepustili na kauciu

Ivo Sanader
Ivo Sanader

ZÁHREB - Bývalého chorvátskeho premiéra Iva Sanadera, ktorý je obvinený z rozsiahlej korupcie, v piatok prepustili z vyšetrovacej väzby po zaplatení kaucie vo výške 1,7 milióna eur. Na slobodu sa dostal takmer presne rok po tom, ako ho zadržali na území Rakúska, ktoré ho v júli vydalo chorvátskym orgánom.

Päťdesiatosemročný Sanader je podľa vlastných slov šťastný, že po roku môže byť opäť so svojou rodinou, ktorej pred novinármi vyjadril vďaku za "obrovskú podporu". Po opustení väznice taktiež zopakoval, že "chce dokázať svoju nevinu pred chorvátskou justíciou".

Jeden z najvplyvnejších chorvátskych politikov vo svojej krajine čelí obvineniam vo viacerých korupčných kauzách. Prokuratúra koncom minulého roka požiadala parlament, aby Sanadera zbavil poslaneckej imunity, načo sa expremiér pokúsil o útek do zahraničia. Žiadosť o prepustenie na kauciu sudca zamietol, Sanaderovi obhajcovia sa však obrátili na ústavný súd, ktorý nakoniec rozhodol v ich prospech. Podľa hovorcu záhrebského súdu Krešimira Devčiča expremiérovi zadržali cestovný pas a raz do mesiaca sa bude musieť hlásiť príslušným orgánom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu