Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zvrátená hra: Nemeckí vrahovia si vyrobili rasistické Monopoly - Pogromly!

Neonacisti sa bavili na zvrátenej hre Pogromly
Neonacisti sa bavili na zvrátenej hre Pogromly (Zdroj: local.de)

ZWICKAU - Polícia stále vyšetruje trojicu neonacistických vrahov z nemeckého Zwickau, ktorá zabila celkom 10 ľudí. Tentoraz vyšetrovatelia zistili, že si vyrobili vlastnú verziu populárnej hry Monopoly. Namiesto ulíc však ako hracie políčka poslúžili hákové kríže, koncentračné tábory a šialené úlohy typu odovzdať chyteného Žida v ďalšom koncentračnom tábore!

Hru pomenovali Pogromly podľa rasových nepokojov zameraných proti Židom. Trojica Beate Zschäpeová (36), Uwe Böhnhardt († 34) a Uwe Mundlos († 38) potom hru predávali ďalším neonacistom. Chceli tým tak čiastočne financovať svoje krvavé aktivity.

Miesto štartovacieho poľa bol hákový kríž, stanice zmenili neonacisti na koncentračné tábory. Ako platidlo slúžila ríšska marka. Jedno z poličok nieslo označenie návšteva u vodcu. Kto vstúpil práve sem a nahlas zakričal Heil Hitler, mohol si vziať všetky vsadené peniaze hráčov.

Hru vymyslelo trio v roku 1997. Predávať ju mal údajne jeden z ich blízkych priateľov. Predal ich minimálne pätnásť kusov. Jedna vyšla na 80 eur.

Uwe Mundlos a Uwe Börnhardt spáchali sériu takzvaných dönerových vrážd, pri ktorých prišlo v rokoch 2000 až 2006 o život na rôznych miestach Nemecka o život osem Turkov a jeden Grék. Išlo o prevádzkovateľov malých obchodíkov nielen s rýchlym občerstvením. Polícia tieto zločiny považovala za jedny z najzáhadnejších v histórii a márne ich vyšetrovala. Dvojica pravdepodobne zavraždila tiež jednu nemeckú policajtku. Chrbát im kryla Beate Zschäpeová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu