Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hrôzostrašný prípad v Nemecku: Neonacisti zabili 10 ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: welt.de)

HANNOVER - Nič im nie je prekážkou, dokonca ani denné svetlo. Krajne pravicoví extrémisti v Nemecku zavraždili niekoľko cudzincov a policajtku, a to rovno za bieleho dňa.

Polícia vyšetrovala vraždy ako samostatné prípady. Potom však medzi nimi odhalila súvislosti a zistila, že za ne môže skupina neonacistov, ktorá si hovorí Národno-socialistický Undergroud. Tí strelou priamo do tváre zabili ôsmich Turkov, jedného Gréka a členku policajného zboru.

Pôsobenie skupiny vyšlo na povrch len pred pár dňami po tom, keď sa jedna jej členka vzdala a ďalší dvaja spáchali samovraždu. V ich karavane našli pištoľ, ktorou bola v roku 2007 zavraždená istá policajtka. Beatu Z. (36) obvinili z vraždy, pokusu o vraždu, podpaľačstva a členstva. Okrem toho zatkli aj údajného komplica, Holgera G. (37). Ten na svoje meno prenajímal obytné automobily, pomocou ktorých trojica páchala zločiny. Kriminalisti našli aj DVD záznamy, na ktorých pravdepodobní páchatelia svoje útoky popisujú.

„Podľa dôkazov sa zdá, že sme skutočne objavili novú formu terorizmu extrémnej pravice,“ vyhlásil nemecký minister vnútra Hans-Peter Friedrich. Objavili sa taktiež informácie o tom, že členovia "Undergroundu" boli napojení na tajnú službu. Za svoje obete si vyberali drobných podnikateľov, najmä majiteľov stánkov s kebabom. Vraždy spáchali vo viacerých mestách v rokoch 2000 až 2007.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu