Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Pozor! Turistickým centrám v Thajsku hrozí nedostatok potravín

Záplavy v Thajsku
Záplavy v Thajsku

BANGKOK - Ostrovu Phuket a ďalším obľúbeným turistickým destináciám v Thajsku hrozí kvôli záplavám v krajine nedostatok potravín.

Voda dnes zaplavila jednu z hlavných dopravných tepien, ktorá spája Bangkok s juhom krajiny. Ako povedal bangkocký guvernér Sukhumbhand Paribatra v rozhovore pre noviny Bangkok Post, zatopené boli aj časti diaľnice Ráma II v západnej časti Bangkoku.

Bangkok je hlavným dopravným uzlom Thajska. Čoraz väčšia izolácia mesta ochromuje dodávky v celej krajine. Už niekoľko týždňov je v supermarketoch nedostatkovým tovarom minerálna voda, najnovšie už aj pivo. Thajsko v súčasnosti bojuje s najhoršími záplavami za posledných 50 rokov a masy vody sa stávajú čoraz nebezpečnejšími už aj pre centrum hlavného mesta.

Aby obchodníci na Phukete, ktorý leží asi 700 km južne od Bangkoku, zaplnili svoje regály, dovážajú tovar z Malajzie a ďalších susedných krajín. Podľa novín Phuket News dostala britská sieť supermarketov Tesco v Thajsku zásielku v objeme troch milióny litrov vody a ôsmich miliónov balení rezancov zo sesterskej spoločnosti v Malajzii. Aj v súvislosti s rybími konzervami, vajcami a trvanlivým mliekom reťazec už využíva dodávky od svojich svetových dodávateľov.

Ostatní obchodníci na Phukete predávajú medzičasom na prídel. "Ešte stále nemáme dosť vajec na pokrytie dopytu. Tak sme sa rozhodli každému prideliť tri balenia po 30 vajec," povedal manažér thajského reťazca supermarketov Big C.

Počet obetí záplav sa dnes medzičasom zvýšil už na 529.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu