Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kaddáfího mali kruto zbiť a nechať vykrvácať, Amnesty žiada vyšetriť jeho smrť!

Zranený Kaddáfí
Zranený Kaddáfí

LONDÝN - Organizácia Amnesty International dnes vyzvala na nezávislé vyšetrovanie okolností smrti líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího. Objavili sa totiž informácie o tom, že bývalý líbyjsýkývodca zomrel nehumánne.

O tom, ako bol Kaddáfí v Líbyi zadržaný a ako zomrel, sa vynárajú nejasné až rozporné správy. Mimovládna organizácia na ochranu ľudských práv žiada líbyjskú Prechodnú národnú radu, aby zverejnila všetky fakty o Kaddáfího smrti po vykonaní "nezávislého a objektívneho vyšetrovania".

Podľa oficiálnej verzie zomrel zvrhnutý diktátor po prevoze do nemocnice. Podľahol zraneniam, ktoré utrpel pri prestrelke svojich stúpencov s povstalcami.

Podľa viacerých zdrojov však Kaddáfího mali predtým zbiť a po tom, ako ho postrelili do hlavy a nôh, ho nechali prakticky vykrvácať. Nasvedčuje tomu aj video, ktoré odvysielala televízia al-Džazíra. Bývalý vodca má v ňom zakrvavenú košeľu a tvár. Povstalci stojaci okolo neho kričali: "Chceme ho živého, chceme ho živého!"

Kaddáfího zabili v jeho rodisku Syrte včera v ranných hodinách. Niekoľko mesiacov sa ukrýval pred povstalcami a spojeneckými jednotkami, ktorým sa ho nakoniec podarilo dolapiť.

Ranený Kaddáfí

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu