Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Podpaľačské útoky v Berlíne: Objavili ďalšie tri nálože!

Dnes našli v nemeckej metropole ďalšie tri nálože so zápalným obsahom Zobraziť galériu (2)
Dnes našli v nemeckej metropole ďalšie tri nálože so zápalným obsahom

BERLÍN - Po pondelkových podpaľačských útokoch na železničné trate v Berlíne a Brandenbursku našli dnes v nemeckej metropole ďalšie tri nálože so zápalným obsahom.

Stalo sa tak iba na niekoľkometrovom úseku pri dôležitej železničnej križovatke Grünau na juhovýchode Berlína. Podľa dostupných informácií sa v dvoch fľašiach s horľavinou nachádzala rovnaká chemikália ako v zásobníkoch, ktoré sa našli v rôznych lokalitách v pondelok.

V súvislosti s prípadmi doteraz nikoho nezadržali. Experti kriminálnej polície skúmajú autentickosť textu, ktorým sa už v pondelok prihlásili k týmto aktivitám na internete členovia antimilitaristickej skupiny Hekla. V zmysle dokumentu chceli akciou protestovať voči prítomnosti vojakov Bundeswehru v Afganistane.

Autori požadujú i prepustenie na slobodu uväzneného príslušníka amerických ozbrojených síl Bradleyho Manninga. Ten je podozrivý, že poskytol investigatívnej platforme WikiLeaks rôzne materiály, ako aj videozáznam vražedného útoku helikoptéry na civilistov v Iraku.

K dnešným útokom, terčom ktorých mali byť zásobovacie trasy, čomu však zabránil včasný zásah policajných špecialistov, sa nikto neprihlásil.

Kým v pondelok došlo v dôsledku týchto akcií k omeškaniu viac ako 300 vlakových súprav, dnes bola železničná doprava prerušená iba krátky čas, pričom sa to dotklo iba viacerých trás rýchlodráhy a regionálnych, nie však diaľkových vlakov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu