Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V Berlíne podpaľovali štvrtú noc, zhorelo ďalších 12 áut

Podpálené autá v Berlíne Zobraziť galériu (4)
Podpálené autá v Berlíne (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Ďalších najmenej 12 vozidiel podpálili dnes v skorých ranných hodinách v nemeckej metropole Berlín neznámi páchatelia. Informovala o tom tamojšia polícia. Šesť áut niekto úmyselne podpálil na vrakovisku v štvrti Treptow na východe Berlína. V blízkosti vrakoviska sa ocitli v plameňoch dve vozidlá. Ďalšie štyri autá horeli v západnej časti mesta.

Podľa vyšetrovateľov za útokmi stoja ľavicoví extrémisti, ktorí takto protestujú proti kapitalizmu. Niektorí kriminalisti citovaní televíziou n-tv si však myslia, že ide o mladých ľudí, pokúšajúcich sa napodobniť nedávne výtržnosti v Londýne.
      
Hľadanie podpaľačov je na 5400 kilometroch berlínskych ciest zložité, polícia preto posilnila počet svojich príslušníkov aj v civile a nasadila vrtuľníky. Za informácie o páchateľoch dokonca vypísala odmenu 5 tisíc eur.
      
Podpaľovanie áut pokračovalo dnes štvrtú noc po sebe. V Berlíne ich takto zhorelo od začiatku roka najmenej 150, len v auguste ich bolo takmer 70.
      
Nemecká kancelárka Angela Merkelová podpaľačské útoky v Berlíne odsúdila. Aj keď si je istá, že Nemecko bude ušetrené udalostí z Londýna, tento druh trestnej činnosti sleduje s obavami, povedala vo štvrtok vo Wiesbadene.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu