Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Bystrej vyčíňa podpaľač, obec zaňho ponúka odmenu!

Po chatkách podpaľač zaútočil aj na kolkáreň Zobraziť galériu (8)
Po chatkách podpaľač zaútočil aj na kolkáreň (Zdroj: Topky.sk)

BYSTRÁ – Na vyčíňanie podpaľača sa už nechcú nečinne prizerať. Za akúkoľvek pomoc vedúcu k jeho dolapeniu vypísali odmenu 600 eur. Po jarnom podpálení rekreačných chát na okraji obce totiž teraz niekto úmyselne zapálil aj kolkáreň v centre. Hrozilo, že plamene preskočia aj na rodinné domy.

Strach, neistota a bezmocnosť. Takéto pocity prežívajú obyvatelia obce Bystrá v okrese Brezno. Ešte sa nestačili spamätať z požiarov rekreačných chát v chatovej osade, ktoré vznikli na jar a začiatkom leta, a už tu majú ďalší. Neznámy pyroman podpálil historickú kolkáreň. „Sme z toho nešťastní a nevieme, čo máme robiť. Prvýkrát sme kolkáreň zachránili a plamene sme uhasili ešte na začiatku. O niekoľko dní však podpaľač zaútočil znova a objekt zhorel do tla,“ hovorí starosta Bystrej Marian Alberty. Kolkáreň postavili ešte v 30-tych rokoch a v širokom okolí bola jediná, ktorá sa zachovala dodnes. Aj to je však už minulosťou. Spolu s ňou začala horieť aj budova bývalého obecného úradu. „Celkovú škodu vyčíslili na 20 tisíc eur. Vyšetrovateľ príčin požiarov potvrdil, že požiar bol úmyselne založený. Bolo začaté trestné stíhanie vo veci poškodzovania cudzej veci,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Hoci páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až na 3 roky, polícia ho zatiaľ nevypátrala. Obec sa preto rozhodla konať na vlastnú päsť. „Ponúkame odmenu 600 eur pre toho, kto nás privedie na stopu pyromana. V obci totiž vládne napätie a ľudia majú strach,“ doplnil starosta Bystrej.

Uvažujú aj nad zavedením nočných hliadok a obecné budovy chcú dať strážiť bezpečnostnej službe.

V Bystrej podpálili kolkáreň!

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu