Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Muž sa samovznietil, našli ho zhoreného vo vlastnom dome!

K samovznieteniu prišlo v tomto dome
K samovznieteniu prišlo v tomto dome (Zdroj: Daily Mail)

GALWAY/BRATISLAVA - Íra Michaela Fahertyho (76) našli v obývačke neďaleko krbu s tvárou obrátenou k zemi. Jeho telo bolo celé obhorené, ale oheň poškodil len podlahu pod ním a strop nad ním. Hoci všetko nasvedčovalo samovznieteniu, túto myšlienku sa nikto spočiatku neodvážil ani vysloviť. Vyšetrovanie ju však teraz oficiálne potvrdilo.

Podľa odborníkov príčinou požiaru nemohol byť oheň v krbe. Na mieste sa navyše nenašli žiadne stopy po cigaretách ani urýchľovačoch, ako je napríklad alkohol alebo benzín. Vylúčený bol aj násilný trestný čin.

Koroner z mesta Galway, doktor Kieran McLoughin, nakoniec usúdil, že ide o samovznietenie. Za celých 25 rokov praxe sa s ničím podobným nestretol. Prehľadal dokonca najrôznejšie odborné knihy, aby našiel jasné vysvetlenie.

"Oheň sme podrobne preskúmali a ja osobne som dospel k záveru, že tento prípad spadá do kategórie ľudského samovznietenia, pre ktoré neexistuje žiadne adekvátne vysvetlenie," povedal doktor denníku Irish Independent .

Fahertyho rodina sa podľa dcéry Mairin s týmto výsledkom vyšetrovania uspokojila. V Írsku tak ide pravdepodobne o historicky prvý oficiálne potvrdený prípad.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu