Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Rukojemnícka dráma v Sydney: Po 12. hodinách vtrhlo do budovy komando!

Muž v okne naznačoval rôzne gestá
Muž v okne naznačoval rôzne gestá

SYDNEY - Austrálska polícia po dlhom vyjednávaní zadržala muža, ktorý dnes v sprievode svojej jedenásťročnej dcéry prenikol do budovy justičného paláca v austrálskom Sydney a tvrdil, že má pri sebe výbušninu. Dievča podľa agentúry AP vyviazlo bez úhony na zdraví, polícia ale nepotvrdila, či u jej otca výbušninu skutočne našli.

Muž sa po vniknutí do budovy na predmestí Parramatta objavil v jednom z okien napoly vyzlečený so sudcovskou parochňou na hlave a pred davmi zhromaždených novinárov na ňu demonštratívne napľul. Potom začal demolovať vybavenie kancelárie, rozbíjal okná a vyhadzoval von telefónne aparáty.

K súdnej budove sa dostavilo päť vozidiel záchrannej služby a hasiči. Polícia okolité budovy evakuovala a nepustila nikoho k miestu incidentu na kratšiu vzdialenosť ako sto metrov.

Po 12 hodinách napäté vyjednávanie s mužom začalo zlyhávať a dostalo sa podľa polície do štádia, kedy bolo nutné zasiahnuť. Policajti preto vnikli do budovy a muža nakoniec zajali. Jeho totožnosť ani prípadné požiadavky nezverejnili. Dievčatko bolo rozrušené, ale nezranené, napísala AP.

Rukojemnícka dráma v Sydney

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu