Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Piatim pacientom transplantovali orgány nakazené AIDS!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TCHAJ-PEJ - V taiwanskej nemocnici piatim pacientom omylom transplantovali orgány, ktorých darca bol postihnutý chorobou AIDS. Za chybu je zodpovedný pracovník nemocnice, ktorý prepočul telefonickú informáciu o výsledkoch pravidelne vykonávaných testov práve na prítomnosť tejto choroby, informovala dnes agentúra AP.

Darcom bol 37-ročný muž, ktorý pred piatimi dňami utrpel smrteľný úraz pri páde z výšky. Lekári z taiwanskej národnej univerzitnej nemocnice, ktorá patrí v metropole Tchaj-pej k najprestížnejším, mu následne vyoperovali srdce, pečeň, pľúca a obe obličky. Srdce bolo prepravené do iného zdravotníckeho zariadenia, zvyšné orgány boli transplantované na mieste.

Pätica pacientov teraz dostáva lieky proti AIDS, čo ich stav komplikuje, pretože už berú aj prípravky, ktoré majú znížiť imunitnú reakciu tela voči cudzím orgánom. Nemocnica, ktorá vysvetlila, že ide o zlyhanie ľudského faktora, pretože okrem telefonátu mal byť stav orgánov štandardne preverený ešte inou cestou, na svojej internetovej stránke už vyjadrila poľutovanie. Chirurg, ktorý vykonal transplantáciu, povedal, že niektorí členovia jeho tímu podľahli depresii a sú na pokraji zrútenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu