Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kňazi si na seba najali zabijakov: Za 6 tisíc a kvôli AIDS!

Reátiga (naľavo) a jeho priateľ Píffano
Reátiga (naľavo) a jeho priateľ Píffano (Zdroj: infobae.com)

BOGOTA - Nájomných vrahov si v Kolumbii zaplatili dvaja katolícki kňazi. Za obete ale označili sami seba a tiež sa nimi stali. Dôvodom k neobvyklému kroku mohol byť ich zdravotný stav, informovala v utorok agentúra AP.

Koncom januára minulého roka našli Rafaela Reátigu a jeho kňazského kolegu Richarda Píffana zastrelených v jednom vozidle v južnej časti kolumbijského hlavného mesta Bogota. Podľa Maritzy Gonzalezovej z úradu koronera u 36-ročného Reátigu zistili AIDS. Smrteľnou chorobou ale možno trpeli obaja, mali totiž k sebe veľmi blízko.

Polícii sa po ročnom vyšetrovaní podarilo zistiť, že obaja preláti pôvodne chceli spáchať samovraždu skokom z útesu, ale nakoniec sa k nemu nedokázali odhodlať. Preto si za 15 miliónov pesos (cca 6390 eur) najali zabijakov, na ktorých dostali tip pod zámienkou, že hľadajú ozbrojených strážcov.

Príbuzní mŕtvych uviedli, že obaja kňazi tesne pred smrťou dávali do poriadku svoje záležitosti, rušili svoje záväzky, jeden z nich okrem iného previedol všetok majetok na svoju matku.

Polícia nakoniec vďaka hovorom zaznamenaným v mobilných telefónoch nebohých kňazov vrahov dolapila. Teraz ich čaká súdny proces, pričom im hrozí až 60 rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu