Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Zábery z kabíny rušňovodiča: Ako to vyzerá, keď vlak zabíja!

Nezodpovedný mladík takmer prišiel o život
Nezodpovedný mladík takmer prišiel o život (Zdroj: transport south australia)

SYDNEY/BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Transport South Australia ukázala desivé zábery chlapca, ktorý sa rozbehol rovno pred idúci vlak na zastávke Mawson Lakes v Adelaide. Chcela tým upozorniť nielen na nezodpovednosť ľudí dobrovoľne riskujúcich svoje životy, ale aj traumu, ktorú tým môžu rušňovodičom spôsobiť.

Stopáž z kabíny vodiča, ktorý sa stanicou prehnal rýchlosťou okolo 90 km/h, zverejnili v rámci Národného týždňa bezpečnosti železníc. Vidno na nej mladíka, ktorý sa na poslednú chvíľu vynoril spoza odstaveného vlaku a rozbehol sa cez koľaje.

Nezodpovedný tínedžer sa iba zázrakom tesne vyhol ťažkému zraneniu a dopravu museli v danom úseku zastaviť na dve hodiny, pokým incident vyšetrili.

Ľudia si občas neuvedomujú, že aj pri urýchlenom brzdení, stroj zastaví až po 100-200 metroch. ''Nemôžeme si byť istí, či sme niekoho zachytili alebo nie, môžeme iba vidieť, ako sa vynoria zo strany... Je to hrozný pocit nevedieť,'' uviedla jedna z rušňovodičiek.

Mladíka na videu súd 16. augusta za zastavenie vlaku a bránenie riadnemu fungovaniu služby osobnej dopravy potrestal verejnoprospešnými prácami a strojvodcovi musel napísať ospravedlňujúci list .

Mladíka takmer zabil vlak

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu