Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rodičia chcú za fotku rozkročenej dcéry bez podprsenky 28 miliónov!

Fotografia nemala byť nikdy zverejnené
Fotografia nemala byť nikdy zverejnené (Zdroj: Urban Outfitters)

NEW YORK/BRATISLAVA - Odevnú firmu Urban Outfitters žalujú rodičia za použitie sexuálne sugestívnych snímok ich dcéry na niektorých tovaroch. "Nemravné" fotografie urobené vlani v marci zobrazujú Hailey Clausonovú (16) v provokatívnej póze s roztiahnutými nohami.

Rodičia požadujú od fotografa Jasona Lee Parryho, Urban Outfitters a ďalší dvoch obchodov náhradu škody vo výške 28 miliónov dolárov (cca 19,5 milióna eur), pretože nedali na použitie záberov súhlas, hoci samotné fotenie schválili.

Podľa ich právnika je dievča vyobrazené "nehanebne chlipným spôsobom s roztiahnutými nohami, bez podprsenky a odhalenou časťou pŕs". Sexuálna poloha pritom môže byť v rozpore s jedným alebo viacerými federálnymi či štátnymi zákonmi.

Žaloba Parryho obviňuje z toho, že z tínedžerkinho rozkroku urobil ústredný motív a niektorí jedinci dokonca veria, že zobrazuje ochlpenie. Dievča tak môže byť predmetom záujmu zvrhlíkov a pedofilov.

V žalobe sa ďalej uvádza, že Parry, ktorý sa špecializuje na zábery "hore bez", na základe sťažnosti vtedajšieho agenta modelky súhlasil, že sa fotografie nedostanú na verejnosť.

Podľa novín New York Daily News ďalšie snímky ukazujú dievča s pivom, alebo ako jazdí na motorke bez helmy.

Hailey Clausonová v súčasnosti pracuje v New Yorku a Paríži pre módne domy ako Gucci, Donna Karan a Oscar de la Renta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu