Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Umelec pohoršoval: Uprostred dňa maľoval na ženské prsia a rozkrok!

Golub maľuje na nahé ženské telá
Golub maľuje na nahé ženské telá

NEW YORK - Obojstranne prijateľnou dohodou skončila vo štvrtok súdny spor, v ktorej ako vecný dôkaz poslúžila nahá figurantka na centrálnom newyorskom námestí Times Square. Pred súdom stál umelec Andy Golub, ktorý sa špecializuje na maľby na nahom ženskom tele. Polícia však označila jeho produkciu v samom srdci Manhattanu za výtržnosť.

Štyridsaťpäťročný Golub sa tento rok v júli priamo na rušnom Times Square pustil do tvorby jedného zo svojich artefaktov na tele obnaženej modelky. Prítomní policajti nemali pre jeho dielo dostatok pochopenia a pohnali ho na súd kvôli verejnému pohoršeniu.

Sudca bol ale zhovievavejší. Dohodol sa s umelcom, že od trestu upustí, ak sa vo svojej tvorbe bude držať istých podmienok: na odhalené poprsie smie Gloub maľovať čo chce, kedy chce a kde chce. Nahé ženské lono smie ale ako podklad pre svoje výtvory použiť až po zotmení - počas dňa musí mať žena rozkrok zahalený.

Golub dohoda uspokojila, rovnako ako jeho modelku Karlu Storieovú. Vedľa súdnej budovy si podľa agentúry AP už našli vhodný priestor pre ďalšiu svoju produkciu.

Golub maľuje výhradne na nahé ženy. V porovnaní s mŕtvym plátnom je totiž ich telo dynamické a plné energie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu