Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Na oslave narodenín začal strielať: Najmenej šesť mŕtvych

Oslava sa konala v hale pre korčuliarov
Oslava sa konala v hale pre korčuliarov (Zdroj: YouTube)

WASHINGTON - Najmenej šesť ľudí zabil a asi štyria ďalší sú zranení po streľbe, ktorú v sobotu večer rozpútal muž na predmestí Dallasu na juhu USA. Medzi mŕtvymi bol podľa serveru CNN aj strelec, ktorý sa zrejme zastrelil sám. Podľa agentúry AFP incident začal počas hádky na oslave narodenín v miestnej hale pre korčuliarov.

Zranených ľudí podľa televíznej stanice Fox News previezli do nemocnice. Podrobnosti o ich zdravotnom stave neboli zverejnené.
    
Polícia uviedla, že muž bol pravdepodobne medzi pozvanými hosťami na oslave, ktorá sa konala na dallaskom predmestí Grand Prairie. Vzťah vraha k obetiam však zatiaľ nebol objasnený.
    
"Došlo k hádke. Strelec sem prišiel na súkromnú narodeninovú party. Spor sa vyhrotil tak, že vytiahol zbraň a začal strieľať," uviedol podľa AP hovorca miestnej polície John Brimmer.
    
Po incidente na nejakú dobu pozastavili dopravu na rušnej ceste pred korčuliarsku halou.
    
"Nedáva to žiadny zmysel. Už sa tu vôbec necítim bezpečne," vyhlásil podľa AP obyvateľ mesta Byron Raspberry a dodal, že jeho deti chodievali do haly často, pretože je kúsok od ich domu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu