Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Prestrelka v centre Teplic: Muž ohrozoval brokovnicou ľudí aj policajtov!

Muž s brokovnicou v centre Teplíc Zobraziť galériu (4)
Muž s brokovnicou v centre Teplíc

TEPLICE - Prestrelka medzi policajatmi a podivne sa správajúcim vodičom sa odohrala v sobotu dopoludnia v centre Teplic. Muž (46) najskôr zmätene jazdil po meste v protismere, a keď ho zastavila policajná hliadka, vytiahol brokovnicu a rozpútal prestrelku.

Počas nej sa zrejme sám postrelil do ruky, povedal policajný hovorca Vojtěch Hanka. Nikto ďalší zranený nebol. Policajtov zavolali okolo 10:15 iní vodiči, ktorí sa v meste stretli s rýchlo sa v protismere pohybujúc autom. Strážnici ho dostihli na ulici 28. řijna, ktorá je síce v samom centre mesta, kvôli značnej koncentrácii herní ale nemá veľmi dobrú povesť.

"Muž vystúpil z auta, vytiahol brokovnicu a ohrozoval tak policajta, ako aj ďalších okoloidúcich. Potom zabehol do prejazdu, policajti použili služobné zbrane a došlo k niekoľkým výstrelom z oboch strán," povedal Hanka. Pri zákroku bol muž zranený na ruke, ale podľa všetkého to nebolo ranou z policajnej pištole. "Predbežne si to zranenie spôsobil sám, rana zodpovedá brokovnici," dodal hovorca. Brokovnica bola držaná nelegálne.

Podľa českého serveru blesk.cz je strelcom Rudolf Gavenčiak, bývalý reprezentant Československa v boxe. Je podozrivý z útoku na úradnú osobu, výtržníctva, nedovoleného ozbrojovania a nebezpečného vyhrážania. Či bol počas svojej eskapády pri zmysloch, alebo pod vplyvom nejakej návykovej látky, polícia ešte len zisťuje.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu