Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Po streľbe v USA ostalo mŕtvych sedem ľudí vrátane detí

Rodrick Dantzler Zobraziť galériu (2)
Rodrick Dantzler

GRAND RAPIDS - Sedem ľudí vrátane dvoch detí bolo vo štvrtok zastrelených na západe Michiganu v meste Grand Rapids v Spojených štátoch. Rodrick Dantzler (34), ktorý je zo zločinu podozrivý, po automobilovej naháňačke s políciou a následnom niekoľkohodinovom zadržiavaní rukojemníkov spáchal samovraždu, napísala dnes agentúra AP.

Streľba sa odohrala na dvoch miestach Grand Rapids. V jednom byte polícia vo štvrtok miestneho času (v noci na dnešok SELČ) objavila štyri telá a v druhom na opačnej strane mesta zvyšné tri. Ďalšie dve osoby utrpeli strelné zranenia, keď Dantzler počas automobilového prenasledovania strieľal na policajtov. Nikto z postrelených nie je v ohrození života.

Dantzler sa pri úteku zmocnil trojice rukojemníkov, s ktorými sa ukryl v ich dome. Policajti oblasť uzavreli, obyvateľov z okolitých domov evakuovali a s mužom vyjednávali. Nikto z rukojemníkov nebol zranený, uviedol policajný šéf Kevin Belk.

Úrady sa zatiaľ nevyjadrili k motívu činu a ani k tomu, či bol podozrivý sa zabitými v príbuzenskom zväzku. Belk však povedal, že polícia sa domnieva, že Dantzlera vždy s najmenej jednou osobou z oboch zavraždených skupín spájal vzťah.

Dantzlera v roku 2005 prepustili z väzenia, kde si odslúžil trest za napadnutie, uviedol hovorca štátneho väzenského systému Russ Marlan.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu