Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

FBI vyšetruje, či odpočúvali telefóny obetí z 11. septembra!

Rupert Murdoch a Rebekah Brooksová Zobraziť galériu (2)
Rupert Murdoch a Rebekah Brooksová

BRATISLAVA/WASHINGTON - FBI začala predbežné vyšetrovanie obvinení, že zamestnanci Murdochovej News Corp sa snažili preniknúť do telefónov obetí teroristických útokov z 11. septembra a pokúsili sa podplácať v snahe získať informácie, informoval o tom denník Washington Post s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

Podnet k vyšetrovaniu dal ešte v stredu poslanec štátu New York Peter King. "Skúmame obvinenia predložené v liste Petera Kinga," uviedol podľa agentúry Reuters zdroj z FBI, ktorý si neželal byť menovaný.

Agenti FBI peskúmajú informácie v súvisloti so škandálom, ktorý  prepukol okolo britského týždenníka News of the World (NoW) z impéria Ruperta Murdocha. FBI sa teraz bude snažiť zistiť, či jeho spoločnosť neporušila americké zákony. Murdochova News Corp sídli v New Yorku a v USA kontroluje rozsiahlu sieť médií.

Administratíva amerického prezidenta pritom opakovane spochybňuje objektivitu jednej z jeho televízií Fox News. Murdoch je konzervatívec, pričom len v minulom roku prispel republikánom sumou milión dolárov.

Britská polícia zatiaľ zatkla v súvislosti so škandálom bývalého zástupcu šéfredaktora NoW Neila Wallisa. Murdoch po počiatočnom váhaní súhlasil, že o celej afére bude vypovedať pred parlamentným výborom. Jeho syn James rovnako ako jeho podriadená Rebekah Brooksová budú vypovedať tiež. Murdoch a jeho syn James pôvodne pozvanie na utorok odmietli, názor však zmenili po ostrej kritike britského premiéra Davida Camerona.

 

 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu