Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sestričky pchali bezvládnym pacientom do hrdla zvratky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŠTOKHOLM - Vyšetrovanie, ktoré zahájili na istej švédskej klinike, odhalilo zvrátené praktiky niektorých jej zamestnankýň, ktoré uplatňovali na pacientoch.

Dve zdravotné sestry v nemocničnom zariadení v centrálnom Švédsku robili chorým ľuďom zo života peklo, a to po fyzickej i psychickej stránke.

Škandál ohľadom ich hrubého správania voči prevažne starším pacientom sa prevalil ešte v marci a obe zamestnankyne boli suspendované. "Toto je hanba pre celú kliniku. Svoju zlosť si tieto ženy vybíjali na bezbranných ľuďoch, ktorí nám dôverovali," povedala manažérka zariadenia Eva Abrahamssonová.

Sestričky podľa výpovede viacerých svedkov pacientov opakovane urážali a nadávali im. Keď sa aj niektorý z nich odvážil protestovať, pracovníčka mu len odvrkla, "aby sa jej nedotýkal svojimi nechutnými prstami". Inokedy zas strčila staršiemu mužovi, ktorý sa nedokázal brániť, jeho vlastné zvratky späť do hrdla, lebo sa jej ich nechcelo upratať.

Obe zamestnankyne sa podľa švédskeho denníka Folkbladet už po niekoľkých mesiacoch vrátili späť do práce a denne tak prichádzajú do styku s tými istými pacientmi, ktorých predtým týrali. "Personálne oddelenie usúdilo, že neexistoval dostatočný dôvod na to, aby ich vyhodili," uviedol zdroj z prostredia kliniky.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu