Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Postihnuté dvojičky utopila vo vani, dostala 5 rokov!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

PEKING - K miernemu trestu piatich rokov väzenia odsúdil v utorok čínsky súd matku, ktorá zavraždila svoje trinásťročné telesne postihnuté dvojčatá. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na čínske štátne médiá.

Chlapci sa narodili predčasne, trpeli mozgovou obrnou a vyžadovali celodennú starostlivosť. Podľa denníka China Daily žena spáchala svoj čin vlani v novembri, keď najskôr svojich synov uspala práškami na spanie a potom ich utopila vo vani.

Odsúdená Chan Čchun-feng (37) sa k činu priznala tento mesiac. "Chcela som len, aby odišli ticho. Ale keby som mohla vrátiť čas, neurobila by som to," ľutovala pred súdom vrahyňa. Po zabití synov sa pokúsila vziať si aj vlastný život nápojom namiešaným z pesticídov a jedu na potkany.

Prípad vyvolal sympatie okolia rodiny, či už susedov či bývalých kolegov zo zamestnania. Tí napísali súdu list, v ktorom prosili o zľutovanie pre odsúdenú.

Žena sa vzdala svojej práce bankovej úradníčky, aby sa mohla o postihnutých synov starať. Jej manžel jej údajne vraždu odpustil, okrem iného aj preto, že rodina sa ocitla v kritickej finančnej situácii, keď minula všetky svoje úspory za lekársku starostlivosť o dvojčatá.

Súd v juhočínskej provincii Kuang-tung mierny trest zdôvodnil tým, že "žena sa starala o svoje ochrnuté deti celých trinásť rokov a zločin očividne spáchala v depresii a zúfalstve".

Čína je spravidla k vrahom nemilosrdná a odsudzuje ich na trest smrti alebo dlhoročný pobyt vo väzení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu