Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Dievča odmietlo sexuálne orgie, zavraždili ho

Odsúdená Amanda Knoxová
Odsúdená Amanda Knoxová (Zdroj: SITA)

PERUGIA - Američanka Amanda Knoxová, ktorú v decembri 2009 odsúdili za brutálnu vraždu britskej spolužiačky na 26 rokov väzenia, sa ani v odvolacom procese v talianskej Perugii nedočkala očakávanej pomoci zo strany významného svedka.

Rudy Guede z Pobrežia Slonoviny, ktorého za účasť na čine už skôr odsúdili na 16 rokov odňatia slobody, dnes totiž na súde v rozpore s tvrdeniami iného svedka potvrdil, že hrdelný zločin na 21-ročnej britskej študentke spáchala dvojica Amanda Knoxová a jej vtedajší taliansky priateľ Raffaele Sollecito, ktorého prvostupňový súd poslal na 25 rokov za mreže.
      
Vrah Mario Alessi predtým vypovedal, že sa od spoluväzňa Guedeho dozvedel, že spomínaný zločin nespáchala dvojica Knoxová-Sollecito, ale iný Afričan. Guede to v plnom rozsahu dnes poprel a tvrdil, že s Alessim o tom nikdy nehovoril.
      
Americká obžalovaná bola z tejto výpovede šokovaná a vyhlásila: Vie, že sme to neboli my.
      
Telo polonahej Meredith Kercherovej s podrezaným hrdlom našli v novembri 2007 v apartmáne, ktorý obývala spolu s Knoxovou. Obidve boli na výmennom študentskom pobyte na univerzite v Perugii. Podľa obžaloby sa páchatelia snažili vtiahnuť obeť do drogových a sexuálnych orgií. Keďže to Britka odmietla, zavraždili ju, pričom sa nachádzali pod vplyvom alkoholu a drog.
      
So záverečnými vystúpeniami obžaloby i obhajoby sa v odvolacom procese ráta v Perugii 25. júla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu