Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Domáca pálenka zabila štyroch námorníkov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

JAKARTA - Štyria členovia posádky ruskej lodi, ktorá kotví pri indonézskom ostrove Borneo, zomreli po požití miestnej domácej pálenky. Traja ďalší sú vo vážnom zdravotnom stave. Dnes o tom informovala agentúra AP s odvolaním na indonézsku políciu.

Edi Ciptianto, hovorca polície provincie stredný Kalimantan, povedal, že úrady pátrajú po miestnom obyvateľovi, ktorý jedovatý alkoholický nápoj predával.

Trojicu obetí podľa Ciptianta vo štvrtok našli mŕtvych na plavidle Kapitán Kurbackij. Štyroch ďalších členov posádky previezli do nemocnice kvôli vážnym problémom s dýchaním, zvracanim a malátnosťou. Jedna z nich, žena, zomrela krátko po príchode do nemocnice. Zvyšní traja sú údajne mimo ohrozenia života.

Podľa ruskej agentúry Interfax sú všetky obete ruskými občanmi. Ide o dvoch námorníkov, elektrikára a predavačku v bufete vo veku 22 až 49 rokov. Celá posádka lode pochádzala z ruského Ďalekého východu, z prímorského kraja, zrejme z mesta Vladivostok.

Loď Kapitán Kurbackij, plávajúca s 24člennou posádkou, naložiť železnú rudu v prístave neďaleko bornejského mesta Banjarmasin a dopraviť ju do Číny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu