Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Desiatky študentov sa priotrávili cestovinami s mäsom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

RÍM - Nakazenými cestovinami a mäsom sa v Taliansku priotrávilo 46 amerických študentov a muselo byť hospitalizovaných v Salerne. Lekári už vylúčili prítomnosť baktérie E.coli v potravinách, z ktorých bolo jedlo pripravené. Podľa agentúry AFP o tom dnes informovali miestne úrady.

Skupinu mladých Američanov sprevádzaných tridsaťdvaročnou učiteľkou previezli do niekoľkých miestnych nemocníc potom, čo si sťažovali na horúčky, vracanie a hnačku. Lekári oznámili, že nikto z nich nevykazuje známky nakazenia baktériou E.coli, ktorá zabila v Nemecku desiatky ľudí. Dnes večer zostalo na pozorovaní ešte 20 pacientov.

Američania sa spoločne naobedovali v zábavnom vodnom parku na predmestí Ríma, kde si dali chladené cestoviny a rozmrazené kurča. Rovnaké jedlo malo ďalších 170 miestnych ľudí, ale nikto si na podobné zdravotné problémy nesťažoval.

Črevná epidémia šírená baktériou enterohemoragická E.coli (EHEC) si podľa sobotňajších informácií v Nemecku doteraz vyžiadala 38 obetí. Spolu s jedným predchádzajúcim úmrtím vo Švédsku má tak infekcia na svedomí 39 ľudských životov. V najhoršie postihnutom Nemecku sa jej šírenie zastavilo a počty infikovaných, ktoré úrady hlásia už stúpajú len pomaly.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu