Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Napadla ho baktéria z bravčového mäsa a ochrnul!

Pred chorobou bol Darren vitálny muž Zobraziť galériu (3)
Pred chorobou bol Darren vitálny muž (Zdroj: hotspot media)

LONDÝN/BRATISLAVA - Angličan Darren Ashall (46) má šťastie, že je ešte medzi živými. Po zjedení nedostatočne tepelne upraveného bravčového mäsa napadla jeho telo zákerná baktéria, ktorá ho ničila dlhých päť mesiacov. Hoci boj vyhral, zostáva na vozíku a znovu sa učí chodiť.

Mužovi sa stali osudným bravčové kotlety, ktoré si upiekol na sporáku vo svojom karavane. Ich nedostatočnú úpravu vraj hneď oľutoval a vedel, že to bola chyba. O mesiac neskôr mu prišlo tak zle, že zašiel do nemocnice s podozrením na infakrt. Liečba dlho nezaberala, až Darrena museli previezť na jednotku intenzívnej starostlivosti a napojiť ho na ventilátor.

Lekári nakoniec zistili, že jeho imunitný systém napadla listeria meningitis a spôsobila mu absces na mozgu.  V jeho tele driemala 70 dní, kým sa prejavila naplno. Darrenov zdravotný stav bol natoľko vážny, že si on i jeho rodina mysleli, že zomrie.

Po piatich mesiacoch prišlo k zlepšeniu a muža prepustili do domácej opatery, ale z následkov sa doteraz nespamätal. Zvyšok života bude musieť užívať antibiotiká a stojí pred ním neľahká úloha opäť chodiť a správne rozprávať. "Cítim sa veľmi zraniteľný a mám obavy z toho, čo ma čaká, ale naučil som sa vážiť si to, čo mám," uviedol Darren.

Odborníci varujú, že pri varení je najdôležitejšia správna príprava surovín a osobná hygiena.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu