Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chlapček (1,5) prežíval agóniu: Zaživa ho požierala smrtiaca baktéria!

Frankie je z najhoršieho vonku
Frankie je z najhoršieho vonku (Zdroj: health.detik.com )

SUNDERLAND - Osemnásťmesačný chlapček z Anglicka takmer prišiel o život po tom, čo sa v jeho tele rozšírila baktéria požierajúca mäso. Teraz sa už pomaly uzdravuje, ale ešte nedávno prežíval doslova peklo.

Frankie Mould sa nebezpečnou baktériu nakazil zrejme cez ranku na čele. Jeho stav sa odvtedy veľmi rýchlo zhoršoval. Vykazoval symptómy podobné chrípke a trpel obrovskými bolesťami. Na deväť dní dokonca upadol do kómy a jeho rodičia sa obávali najhoršieho.

"Mali sme hrozný strach. Lekári nám povedali, aby sme sa pripravili na to najhoršie," uviedla chlapcova matka Lucy Doveová. Frankie sa musel podrobiť 14,5-hodinovej operácii, počas ktorej mu chirurgovia vyrezali infikovanú časť svalu z ramena a stehna, uvádza portál denníka The Sun.

Stav malého pacienta sa postupne začal zlepšovať a pred pár týždňami ho prepustili domov. Podľa Petera Hodgkinsona z Detskej nemocnice v Newcastli mal na mále. "Bol naozaj veľmi, veľmi chorý. Jeho telíčko napadla bakteriálna infekcia, ktorá ho mohla zabiť."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu