Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

V maskách tancovali, kričali a zapaľovali svetlice v nákupnom centre!

Výtržníci mali na sebe rôzne masky
Výtržníci mali na sebe rôzne masky (Zdroj: Policie ČR)

OSTRAVA - Skupinu päťdesiatich maskovaných mladíkov, ktorí robili výtržnosti v ostravskom nákupnom centre Shopping park, zadržali v sobotu popoludní policajti. Mladíci v kuklách a rôznych maskách tancovali, kričali a zapaľovali svetlice. Polícia ich podozrieva z výtržníctva. Oznámila to dnes hovorkyňa ostravskej polície Gabriela Holčáková.

"Bolo to šialené, mali sme hrozný strach. Nikto nevedel, čo sa stalo. Vyzerali ako nejaké komando," povedal Moravskoslezskému denníku jeden zo svedkov. Mohlo by ísť o skupinu, ktorá vyznáva nový štýl Hardbass. Podľa denníka si akciu fotografovali a natáčali na kamery. Jeho priaznivci hromadným tancom za zvukov elektronickej hudby šokujú verejnosť a zábery potom vyvesujú na internet. Podľa niektorých informácií by medzi nimi mohli byť aj futbaloví chuligáni a pravicoví radikáli, ako je to v niektorých európskych krajinách.
    
Pri vyčíňaní v nákupnom centre napríklad ohrozili deti v nafukovacom hrade. Tiež vbehli do jednej reštaurácie, kde tancovali na stoloch.
    
Na mieste zasahovali desiatky policajtov, tiež členovia zásahovej jednotky. Na stanicu predviedli 49 ľudí. "Policajti zaistili aj veci, dôležité pre trestné konanie, napríklad niekoľko masiek či kukiel, ktorými boli maskovaní," uviedla Holčáková. Polícia žiada všetkých svedkov, aby sa im prihlásili. Na parkovisku mohli mladíci tiež poškodiť niektoré autá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu