Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Bosý bandita (20) sa priznal, kradol autá, lietadlá aj lode!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SEATTLE - Američan Colton Harris-Moore, ktorý naboso kradol autá, lietadlá a lode po celých Spojených štátoch, v piatok priznal pred federálnym súdom vinu v siedmich bodoch obžaloby. Získa tým zrejme nielen nižší trest, ale tiež právo inkasovať honorár za svoj príbeh predaný filmárom a spisovateľom.

Bude z neho môcť zaplatiť 1,4 milióna dolárov, čo sú pohľadávky osôb poškodených jeho činy. Rozsudok majú vyniesť v októbri a podľa obhajoby mu hrozí väzenie vo výške šesť rokov.

Harris-Moore niekoľkokrát pristál kradnutým lietadlom vo vidieckych oblastiach a kradol autá zaparkované na menších letiskách. Pretože nie vždy bol obutý, dali mu Američania prezývku bosý bandita. Americká polícia po ňom intenzívne pátrala a vypísala na neho odmenu 10.000 dolárov.

Posledným kúskom Harrisa-Moora bol prelet ukradnutým lietadlom, s ktorým pri pristátí havaroval vlani na Bahamách. Tam bol zatknutý a neskôr deportovaný do USA.

Keď v piatok dvadsaťročný mladý muž vstupoval do súdnej siene, usmieval sa a zdravil s právnikmi. Zoznam svojich podarených kúskov počúval s pokojom a tiež s úsmevom.

"Únik pána Harrisa-Moora pred justíciou skončil. Pobudne si určitú dobu vo väzení a zo svojich činov nezarobí ani halier," povedala federálna sudkyňa Jenny Durkan.

Muž je stíhaný v niekoľkých desiatkach káuz tiež štátnym súdom a súčasťou dohody je to, že federálny trest aj štátne verdikty si bude môcť odpykať súbežne.

Obhajca John Henry Browne si myslí, že príbeh jeho klienta priláka dostatok pozornosti a že z honorárov budú môcť byť odškodnení postihnutí. Vyhlásil tiež, že po odpykaní trestu chce Harris-Moore študovať inžinierstvo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu