Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Chlapec (10) sa obesil po užití lieku na upokojenie!

Harry Hucknall
Harry Hucknall

DALTON-IN FURNESS - Desaťročný Harry Hucknall bol už odmalička hyperaktívny, rodičia sa preto rozhodli vyhľadať pomoc psychiatra. Ten mu predpísal liek Ritalín, ktorý má však aj množstvo vedľajších účinkov. Jedného dňa sa po jeho užití chlapec obesil vo svojej izbe.

Z výsledkov vyšetrovania, ktoré polícia zverejnila nedávno vyplýva, že Harry mal v tele viac liekov, ako je odporúčaná hladina pre dospelého človeka trpiaceho tými istým problémami. Chlapcov otec sa preto teraz chystá podať na lekára kvôli predpísaniu spomínaného lieku formálnu sťažnosť. Ten má totiž paradoxne dieťa upokojiť, nie v ňom vyvolať stavy depresie.

V osudnú septembrovú nedeľu bol Harry doma so svojou mamou a ďalšími troma súrodencami. Chlapec, ktorý mal problémy s koncentráciou a jeho spolužiaci ho šikanovali, povedal mame, že sa "cíti nešťastný". Dal jej pusu na dobrú noc, odišiel do svojej izby, zamkol sa a obesil.

Koroner po pitve uviedol, že "Ritalín a Prozac, ktorý Harry užíval, nemožno vylúčiť ako faktor majúci vplyv na jeho smrť". Vyšetrovanie pokračuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu