Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Deti sa hrali s použitými striekačkami, hrozí im HIV!

Zľava doprava: Bradley, Adele a Kyle Zobraziť galériu (2)
Zľava doprava: Bradley, Adele a Kyle

MOTHERWELL - Matky dvoch chlapčekov a jedného dievčatka z okolia Glasgowa prežívajú v týchto dňoch doslova nočnú moru. Po tom, ako ich deti prišli do kontaktu s použitými striekačkami, sa obávajú, že sa mohli nakaziť vírusom HIV alebo žltačky typu C.

Bradley, Adele a Kyle sa v osudný deň hrali na ihrisku za domom, v ktorom bývajú. Tam prišli do styku s injekčnými striekačkami, ktoré na mieste vyhradenom pre deti nechali miestni narkomani v pohodenom vreci.

Keď ich matky zbadali, že ich ratolesti majú krvavé ruky, hneď vedeli, že je zle. Okamžite ich vzali do nemocnice a nechali testovať. Teraz musia čakať 26 týždňov, kým sa ukáže, či sa nakazili alebo nie.

"Musíme čakať polroka, kým nám budú môcť dať výsledky. Ešte nikdy v živote som nebola tak vystrašená," opisuje svoje pocity Bradleyho mama, Nicola Leggatová (23).

"Videla som Kylea, ako niečo zdvihol zo zeme a potom sa s tým začal hrať a pritom si spieval. Keď som zistila, že je to striekačka, skoro som odpadla," povedala matka druhého z chlapcov, Kellymarie Cushleyová (20).

Všetky tri ženy dúfajú, že výsledky budú negatívne, svoje deti však na ihrisko z pochopiteľných dôvodov už púšťať nechcú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu