Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dievčatko (5) utopilo batoľa, rozčuľoval ho jeho plač

Utopený chlapček Zobraziť galériu (2)
Utopený chlapček (Zdroj: dailymail.co.uk)

KANSAS CITY - Päťročná Američanka údajne utopila vo vani 18-mesačného chlapca, pretože ju rozčuľoval jeho plač. K šokujúcemu činu sa po týždni priznala v rozhovore so sociálnou pracovníčkou, napísala dnes agentúra AP s odvolaním na oznámenie polície z Kansas City.

Polícia podľa AP potvrdila, že úmrtie chlapčeka, ktoré ohlásili minulý piatok, teraz vyšetrujú ako možné zabitie. A uvedené päťročné dievča je zároveň podozrivá osoba. Predchádzajúca vyšetrovacia verzia bola nešťastná náhoda.
    
Dievča nebolo zatknuté, ďalšie právne kroky diskutované. Postup komplikuje jej nízky vek.
    
V čase činu bolo v dome niekoľko detí, na ktoré dohliadal teenager. Dospelý človek, ktorý mal deti na starosti, totiž opustil dom, aby priviezol chlapcovho otca. Päťročné dievča podľa polície rozčuľoval plač batoľaťa, a tak ho odniesla do kúpeľne a držala ho pod vodou, sa utopilo. Obe deti boli podľa polície v príbuzenskom vzťahu, v akom konkrétne nebolo upresnené.
    
Bart Lubow z americkej spoločnosti poskytujúcej právnu ochranu deťom podľa AP konštatoval, že päťročné dieťa nie je schopné konať takýmto spôsobom zámerne a pravdepodobne ani nevie, čo znamená niekoho utopiť.
    
"Môžete si predstaviť, že nejaké dieťa zareaguje na plač iného dieťaťa tým, že si povie: 'Viem, ako ten nárek zastaviť'. Ale myslieť si, že v tom bol zámer (zabiť), je pochabé," dodal Lubow.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu