Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Postrelená kongresmanka sa opäť usmieva, zverejnila prvé fotky

Gabrielle Giffordsovú postrelili počas mítingu v Tuscone Zobraziť galériu (3)
Gabrielle Giffordsovú postrelili počas mítingu v Tuscone (Zdroj: Foto: SITA)

PHOENIX - Prvé fotografie americkej republikánskej kongresmanky Gabrielle Giffordsovej, ktorú pred piatimi mesiacmi postrelili do hlavy počas mítingu v Tucsone, sa objavili dnes na jej profile na sociálnej sieti Facebook.

 Na jednej z nich vidieť kongresmanku usmievajúcu sa do fotoaparátu s nakrátko zastrihnutými vlasmi s jemne sfarbenou pokožkou na jednej strane hlavy, avšak bez akéhokoľvek náznaku jazvy. Na druhej fotografii vidieť Giffordsovú sedieť v spoločnosti ďalšej ženy.

Kongresmanka bola od streľby, ku ktorej došlo 8. januára tohto roka, v rehabilitačnom zariadení v Houstone. Počas vyčíňania strelca v Tucsone zahynulo šesť ľudí a 13 ďalších vrátane Giffordsovej utrpelo zranenia.

Odvtedy bolo možné kongresmanku vidieť na verejnosti iba 27. apríla, keď nastupovala na lietadlo na Floridu, aby sledovala svojho manžela, astronauta Marka Kellyho, pri výstupe do vesmíru na palube raketoplánu Endeavour. 

V máji lekári Giffordsovej rekonštruovali lebku. Po tejto operácii už nemusela nosiť ochrannú helmu, ktorú podľa svojich spolupracovníkov nenávidela. Od streľby robila veľké pokroky a usilovne sa snažila opäť chodiť a hovoriť. Problémy jej však stále robí skladať vety za sebou, pri komunikácii sa spolieha skôr na reč tváre a gestá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu