Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Muž (41) spadol z terasy do rieky, v nemocnici zomrel

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VÍTKOV - Muž (41) sa v noci topil v rieke Moravici vo Vítkovom-Podhradí na Opavsku. Do rieky údajne spadol priamo z terasy chaty. Informoval o tom hovorca moravskosliezskych záchranárov Lukáš Humpl s tým, že záchranári muža po desiatkach minút oživili. V nemocnici však pacient zomrel.

Humpl uviedol, že o udalosti sa záchranári dozvedeli dnes v 01:00. "Muž ležal podľa hrubého odhadu svedkov vo vode desať alebo aj viac minút," povedal Humpl.
    
Muža našli príbuzní, ktorí ho vytiahli na breh a začali oživovať. "V oživovacích pokusoch pokračovali privolaní hasiči a v odbornej rozšírenej resuscitácii potom posádka záchrannej služby," popísal hovorca. Keď na miesto prišla lekárka, pacient podľa Humpla nejavil žiadne známky života. Záchranári pokračovali v srdcovej masáži a zaistili mužovi dýchacie cesty intubáciou.
    
"Opakovane museli pristúpiť aj k použitiu defibrilačných výbojov. Po štyridsiatich minútach sa posádke podarilo obnoviť činnosť srdca,"
uviedol Humpl. Záchranári muža vo veľmi vážnom stave prepravili na anesteziologicko-resuscitačné oddelenie Sliezskej nemocnice v Opave.
    
Hovorca nemocnice Daniel Svoboda uviedol, že muž zomrel. "Pacient bol celú dobu v kritickom stave a v 09:45 zomrel," povedal Sloboda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu