Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragédia pri raftingu: Utopil sa žiak aj učiteľka!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

PRAHA/OLOMOUC – Dva ľudské životy si včera v Olomouci vyžiadalo nešťastie počas školského výletu na raftoch. Topiaceho sa chlapca, ktorý skočil do vody, sa snažil zachrániť inštruktor i učiteľka.

Bilancia je tragická: chlapec a učiteľka sa utopili, inštruktora sa podarilo záchranárom oživiť, ale jeho stav je v dôsledku poškodenia mozgu kritický.

"Stav pri elektrárni v blízkosti Moravskej železiarne je nám dobre známy ako nebezpečné miesto, pri vyššej hladine a otvorenom stavidle dokonca veľmi nebezpečné. Preto sa toto miesto nesplavuje, ale vždy obchádza po súši," povedal predseda združenia, ktoré výlet organizovalo.

"Chlapec skočil na zakázanom mieste pod spustom do vody a napriek tomu, že podľa nami zistených informácií mal po celú dobu na sebe plávaciu vestu, nedokázali ho (...) zachrániť," dodal.

Telá učiteľky a inštruktora voda odplavila a našli ich desiatky metrov od miesta nešťastia. Telo chlapca vytiahli až potápači po vyše troch hodinách. Či mal v čase skoku na sebe vestu, nechce polícia komentovať.

Výletu na raftoch sa zúčastnilo 18 detí a štyria dospelí. Mesto Nový Jičín, kde sídli škola, v reakcii na nešťastie vydalo okamžitý zákaz "adrenalínových aktivít" pre všetky vzdelávacie inštitúcie, ktorých je zriaďovateľom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu