Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Amerika je so 120-tisíc zabitými najnásilnejší región sveta!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

SAN SALVADOR - Amerika je podľa výskumu Organizácie amerických štátov (OAŠ) región s najväčším počtom násilných činov na svete. „V Severnej a Južnej Amerike je každoročne zabitých 120-tisíc ľudí," uviedol tajomník pre bezpečnosť Adam Blackwell. V roku 2009 prišlo pri násilných činoch o život dokonca až 133 813 ľudí.

 

Násilie je podľa Blackwella spojené v prvom rade s obchodom s drogami, cez ktorý v minulom roku v celej Amerike pretieklo 400 miliárd dolárov (274 miliárd eur). Experti však varujú pred škatuľkovaním štátov ako Mexiko či Brazília ako nebezpečných. Organizovaná kriminalita a s ňou súvisiace vraždy s pravidla postihujú vo výraznej miere len určité časti týchto krajín.

Štyridsiateprvé zasadnutie Valného zhromaždenia OAS, na ktoré boli pozvaní aj pozorovatelia z Európy, sa zaoberá predovšetkým otázkami bezpečnosti v regióne. Ministri zahraničia so svojimi delegáciami z 34 krajín kontinentu pripravujú tiež budúce stretnutie čelných predstaviteľov členských štátov organizácie v kolumbijskej Cartagene.

Informácie priniesol portál ORF.at. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu