Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Továreň na deti: 32 tínedžeriek väznili a nútili rodiť!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

LAGOS - Nigérijská polícia našla v meste Aba na juhovýchode krajiny budovu, v ktorej držali 32 mladistvých dievčat nútených rodiť deti. Podľa informácií úradov potom novorodencov predávali okrem iného na vykonávanie rituálov.

"Vykonali sme zásah v areáli Cross Foundation v Abe pred troma dňami na základe informácie o tehotných ženách vo veku 15 17 rokov, ktoré mali rodiť deti podľa želania majiteľa," povedal agentúre AFP predstaviteľ tamojšej polície.

Dievčatá uviedli, že podozrivý predával deti ľuďom, ktorí by ich mohli používať pre rituály alebo na iné účely. Niektoré z nich tvrdili, že im podozrivý ponúkal za pôrod 25- až 30-tisíc nairov (okolo 180 eur). Následne ich predával za 40-násobok, uviedla nigérijská Národná agentúra pre boj proti obchodovaniu s ľuďmi (NAPTIP).

Podozrivému hrozí 14 rokov väzenia, ak bude uznaný vinnýmPolícia naznačila, že v Nigérii sa v súčasnosti rieši niekoľko podobných prípadov. V roku 2008 údajne pri policajných raziách odhalili sieť obdobných zariadení, všeobecne nazývaných "továrne na deti" alebo "chovy detí".

Ako napísala agentúra AFP, obchodovanie s ľuďmi je v západnej Afrike bežné. Rodiny si kupujú deti na prácu do baní, tovární či upratovanie domácností. Ďalšie predávané na prostitúciu a niektoré aj mučené či obetované pri magických rituáloch. NAPTIP tiež hovorí o ilegálnych adopciách.

Podľa zdrojov UNESCO je obchodovanie s ľuďmi v Nigérii tretím najčastejším trestným činom po hospodárskych podvodoch a obchode s drogami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu