Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Žena vynosila zdravé dieťa mimo maternice!

Azelan vážil iba 1,3 kila Zobraziť galériu (3)
Azelan vážil iba 1,3 kila (Zdroj: azfamily.com)

LONDÝN/BRATISLAVA - Nicoll Sotoová (27) a jej priateľ Victor Perfecto z amerického Phoenixu stáli pred neľahkou voľbou. Napriek odporúčaniam lekárov sa rozhodli ponechať si dieťa, ktoré rástlo mimo ženinej maternice.

Odborníci ju varovali, že pri ignorovaní rady, by mohli zomrieť obaja. Nicoll však bola neoblomná a na dieťati trvala, ostatné je vraj božia vôľa.

Azelan Cruz Perfecto prišiel na svet cisárskym rezom v 32. týždni a vážil 1,3 kila. Aj keď sa narodil predčasne, podľa personálu nemocnice je v dobrom zdravotnom stave.

Pred pôrodom bolo dieťa v nebezpečnej pozícii, nachádzalo sa iba medzi tenkou stenou membrány a svalmi mimo bezpečia matkinho lona. Lekári museli vybrať ten správny čas na jeho príchod, aby prežilo bez podpory , ale nemohli čakať ani pridlho, pretože by tým ohrozili rodičku.

Nakoniec sa pôrod ukázal jednoduchší, ako očakávali, keďže placenta nebola pripojená k žiadnemu životne dôležitému orgánu. Šťastný koniec takéhoto tehotenstva je však veľmi nepravdepodobný a doktori boli sami ohromení, že matka aj dieťa boli v poriadku.

Malý Azelan si pobudne v nemocnici ešte ďalšie tri až štyri týždne, aby pribral na váhe, zatiaľ čo Nicoll bude o pár dní doma. Oproti iným pôrodom jej zostane iba trochu väčšia jazva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu